termos obiadowy

Domowy lunch do pracy

Coraz więcej osób rezygnuje z oferty firm cateringowych na rzecz własnoręcznie przygotowanych do pracy posiłków. Powody są różne: od względów ekonomicznym, po przejście na specjalne diety lub nietolerancje pokarmowe. Istnieje jednak poważny problem – jak przetransportować domowy posiłek w taki sposób, by był ona nadal apetyczny i zdatny do spożycia?

Lunch-box

Są to specjalne pojemniki do przechowywania i przewożenia żywności, wyglądem przypominające popularne śniadaniówki. Są jednak sporo od nich większe i posiadają kilka przegródek oraz wyciąganych pojemników. Możemy do nich bez problemu zapakować obiad składający się z kilku części – np. ryż, grillowany kurczak, sałatka i sos. Każdy składnik naszego posiłku wkładamy do osobnej przegródki, a sos wlewamy do specjalnego pojemniczka – w pracy tylko podgrzewamy i mamy gotowy lunch, który nadal wygląda apetycznie.

Termos obiadowy

To świetna alternatywa dla tych, którzy chcieliby zjeść poza domem ciepły i zdrowy posiłek, jednak nie mają możliwości podgrzania go. W zależności od naszych potrzeb na rynku dostępne są różne pojemności, modele jedno lub wielokomorowe. Wystarczy w termosie obiadowym umieścić ciepły posiłek i szczelnie zamknąć – w zależności od parametrów naczynia temperatura będzie utrzymywany od kilku do nawet kilkunastu godzin.

Dodatkową zaletą obu tych gadżetów jest ich różnorodny design oraz bogata kolorystyka. Bo oczywiście podstawowym walorem jest możliwość spożycia smacznego, domowego posiłku w pracy, szkole lub na wycieczce.