warnik do wody

Nowoczesne warniki do wody

Nowoczesny sprzęt gastronomiczny

Elektryczny warnik do wody jest niezbędnym sprzętem w każdej większej restauracji, kuchni, bufecie, czy na stołówce wydającej każdego dnia masowe zamówienia – na przykład dla uczniów lub pracowników.

Jakie są najważniejsze cechy oraz zalety tego produktu?

Warnik służy do szybkiego podgrzewania i utrzymywania temperatury wody. Dzięki temu jesteśmy w stanie w ekspresowym tempie przygotować rozmaite ciepłe napoje (kawę, herbatę) oraz różnego rodzaju „błyskawiczne potrawy”. Niektóre z warników do wody przeznaczone są także do barów – na przykład do podgrzewania wina lub piwa (tak zwanego grzańca) w sezonie jesienno-zimowym, gdy klienci szukają przede wszystkim rozgrzewających trunków.

To urządzanie zamówimy w różnych pojemnościach – najpopularniejsze są sprzęty o pojemności od 10 do 30 litrów.

Jego kolejną zaletą jest uniwersalny, bardzo elegancki design – dlatego bez problemu dopasuje się do reszty elementów w pomieszczeniu i będzie korzystnie się prezentował.

Warnik jest również urządzeniem poręcznym – łatwo go przenieść z jednego pomieszczenia do drugiego – z kuchni na salę bufetową. Łatwo go również przechowamy i utrzymamy w doskonałym stanie przez długo czas.