szafy mroźnicze

Szafy mroźnicze niezastąpione w gastronomii

Do ekspozycji produktów spożywczych, a także przechowywania gotowych dań czy półproduktów służących do przygotowywania potraw w gastronomii służą odpowiednie meble chłodnicze. Wśród wielu ich modeli największą popularnością cieszą się szafy mroźnicze. Urządzenia tego typu pozwalają na długotrwałe przechowywanie produktów, bez utraty ich walorów smakowych i zapachowych, a przede wszystkim jakości.

Urządzenia chłodnicze niezbędne w gastronomii

Każdy lokal gastronomiczny powinien mieć na wyposażeniu szafę mroźniczą. Urządzenia tego typu różnią się jednak wieloma parametrami. Inne sprawdzą się do ekspozycji i przechowywania wyrobów cukierniczych, a w lokalu gastronomicznym czy w sklepie spożywczym potrzebne będą te, o całkiem odmiennych walorach. Dlatego decydując się na zakup urządzenia chłodzącego, warto dopasować je do potrzeb konkretnego lokalu i wziąć przede wszystkim pod uwagę:

– gabaryty

– system zastosowanego chłodzenia

– sposób otwierania

– zużycie energii

Szafa mroźnicza efektowna ekspozycja towaru

Przeszklone, z rozsuwanymi drzwiami meble chłodnicze pozwalają przechowywać żywność w odpowiednich warunkach, a zarazem efektownie wyeksponować oferowany towar. Szczególnie lody i inne desery prezentują się w takim miejscu atrakcyjnie i długo zachowują swoje walory.